pondělí 14. února 2011

Teddy Bag


Kéž by takových nápadů bylo víc a pomohly by!!!!





Teddy Bag je jedním z mnoha designů, které vstoupily do letošního ročníku INDEX: Challenge, Design for Education. Ten vyzývá mladé studenty obchodu a designu z celého světa k řešení globálních problémů se zaměřením na ekologii, recyklaci a využití obnovitelných zdrojů.
Mezi finalisty této každoroční soutěže, ve které jsou účastníci vyzváni, aby navrhli řešení ke zlepšení kvality vzdělávání v rozvojových zemích, patří i François Verez a Ane Eguiguren s designem Teddy Bag.
Teddy Bag je ve své podstatě školní brašna, která zároveň poslouží jako rozkládací stolek. Je vyrobena výhradně z kartonu, který je dost lehký, aby ho uneslo i malé dítě, ale dost pevný, aby bezpečně unesl všechny školní pomůcky.
Dítě si ráno zabalí své pomůcky do školy, vyrazí na cestu a ve škole pouze vytáhne horní desku a připevní ji na vrchol brašny, čímž vytvoří mobilní stolek, na který si může rozložit všechny své pomůcky.
Výroba této brašny je velmi jednoduchá a zároveň levná, takže se dá vyrábět ve velkém. Design Teddy Bag  je pěkný a opravdu praktický nápad, který může být jednoho dne řešením problémů škol v rozvojových zemích.  


Žádné komentáře:

Okomentovat